Zahvaljujući sajmu u Nurnbergu Koteks ugovorio određene poslove

21.05.2018. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Zahvaljujući sajmu u Nurnbergu Koteks ugovorio određene poslove

Koteks je imao posjetu firme iz Poljske sa kojom do sada nisu radili, te su imali još četiri posjete iz Italije i Francuske.

Preduzeće Koteks Tešanj BiH je i ove godine, po treći puta, izložilo svoje proizvode iz oblasti namjenske industrije, tzv. balistički program na 45. međunarodnom sajmu IWA Outdoor Classic 2018, Nurnberg, Njemačka koji se održao u periodu od 09.03.2018. do 12.03.2018. godine.

"Ove godine smo pokazali i predstavili dva nova proizvoda, a riječ je o proizvodima iz domena balističke opreme i proizvoda, što podrazumjeva prsluke i balističke ploče. Dakle, naš akcenat na sajmu je na izlaganju balističke opreme, odnosno balističkih ili pancirnih prsluka, ploča, šljemova i štitova, te dodataka kao što su taktički prsluci, te taktičke uniforme", kazao je za Akta.ba Haris Sejdić, direktor Koteksa.

Objasnio je da već unazad nekoliko godina izvoze ove proizvode, te da stalno usvajaju nove modele, preporuke, zahtjeve i slično, a sve u skladu sa potrebama tržišta i kupaca.

"Mogu reći da smo i na samim počecima izlaganja na ovom sajmu ostvarili dobre kontakte sa inostranim partnerima, sa kojima se ta saradnja održava već treću godinu. Pri tome mogu istaći da smo veoma zadovoljni sajmom i uspjehom. Smatram da je potrebno izaći na ovakve vrste sajmova, kako bismo se predstavili što bolje, te da ujedno vidimo i kako to izgleda u svijetu kada se predstavimo", kazao je Sejdić, te dodao "kada radimo u BiH možda nam se čini da smo najbolji, a kada odemo negdje drugo vidimo da to nije tako".

Istakao je da odlaskom na ovakav sajam prodube se poznanstva, te se otvore saradnje za nova poslovanja. Tako su tokom prošle sedmice zahvaljujući sajmu imali posjetu firme iz Poljske sa kojom do sada nisu radili, te su imali još četiri posjete iz Italije i Francuske, kao i bezbroj upita na koje su već uspjeli odgovoriti i ugovoriti određene poslove.

"Ovo nam je već stvar kontinuiteta i upoznavanja sa novim kupcima, jer to je ogroman sajam koji ne traje toliko dugo da bi svako mogao doći do našeg štanda, ali uvijek imaju oni stari klijenti i proizvođači koji su upoznati sa našom kvalitetom i poslovanjem, te su nas posjećivali tokom sajma. Na takvim sajmovima je veoma važno da se u kontnuitetu izlaže, jer ne možemo biti jednu godinu na sajmu, a već sljedeće godine da nas nema. Time nismo ništa napravili, nego je bitno da oni koji su nas navikli posjećivati ponovo dođu do nas svake godine. Mi smo tačno svake godine na istom mjestu upravo radi toga", ispričao je Sejdić.

Pored učešća na sajmu, Sejdić je istakao da im je u ovom trenutku važno da projekat pokretanja proizvodnje policijske i vojne opreme, presvlaka za namještaj i auto-industriju, te zaštitne i službene odjeće od kože i tekstila u Zavidovićima, koji je startovo od novembra prošle godine, počne donositi rezultate u punom kapacitetu.

"Cilj nam je da u tom segmentu taj projekat završimo do kraja, te da se još otprilike 25 radnika zaposli kako bi se taj pogon stavio u punu funkciju. Sada tu već radi 48 radnika, a u planu je da imaju skoro 70 radnika", poručio je Sejdić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti