INTERA organizuje događaj na temu Global Business Trends

21.09.2016. 10:13 / Izvor: Akta.ba
INTERA organizuje događaj na temu Global Business Trends

Sve je veći broj i onih koji odlučuju koristiti usluge outsourcinga bilo s namjerom racionalizacije troškova, bilo s ciljem zadržavanja fokusa na njihovoj osnovnoj djelatnosti.

INTERA Tehnološki Park, nastavljajući niz zanimljivih događaja, najavljuje TechnoBiz Meetup "Global Business Trends“ koji će se održati u srijedu, 5.10.2016. godine s početkom u 14.00 h.

"Global Business Trends" predstavlja jedinstveni događaj kojim će se širu javnost upoznati s dva pojma koja se sve češće mogu čuti u svakodnevnom govoru – outsourcingom i freelancingom. Ta su dva procesa posljednjih nekoliko desetljeća zahvatila globalno poslovanje te se sve češće poduzeća, ali i pojedinci odlučuju na ulazak u ovaj svijet. Sve veći broj poduzeća, koja na tržištu nude outsourcing usluge, dovoljno govori o popularnosti ovog trenda.

Sve je veći broj i onih koji odlučuju koristiti usluge outsourcinga bilo s namjerom racionalizacije troškova, bilo s ciljem zadržavanja fokusa na njihovoj osnovnoj djelatnosti. Ovaj proces nije zaobišao niti jedan gospodarski sektor ili djelatnost pa tako usluge outsourcinga nude i koriste poduzeća iz IT, marketinškog, i metalnog pa sve do zdravstvenog i javnog sektora. S druge strane, ovaj je trend otvorio tržište rada za sve veći broj freelancera, pojedinaca koji su pronašli način na koji mogu unovčiti svoj talent i vještine bez da su u stalnom radnom odnosu. Veliki broj platformi namijenjenih za povezivanje, većinom, mladih kreativaca i onih kojima su potrebne njihove usluge olakšava realizaciju ovih ciljeva, ali i unapređuje kvalitetu ponuđenih usluga. Ipak, nepostojanje jasnih zakonskih i pravnih regulativa značajno otežava položaj freelancera.

Procesi outsourcinga i freelancinga su u posljednjih nekoliko godina u BiH i regiji otvorili mnoga pitanja na koja će na ovom događaju pokušati dati odgovore renomirani stručnjaci iz BiH i regije. Globalne trendove poslovanja predstavit će Ivan Rozić koji je svoje poslovno iskustvo stekao na dalekom Tajlandu radeći za InfoBIP. Kako uspjeti u Bosni i Hercegovini baveći se outsourcingom ispričat će Faris Začina, suosnivač i CEO sarajevskog poduzeća Ministry of Programming, a perspektivu naručitelja outsourcing usluga će predstaviti Bruno Crnički iz poduzeća Sklad BNB iz Zagreba.

Posjetitelji će saznati o mogućnostima freelancinga od Demira Selmanovića, tehničkog urednika Toptala, a s problemima s kojima se susreću freelanceri upoznat će ih Matija Raos, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca. TechnoBiz Meetup će završiti panel diskusijom kojom će moderirati Maja Zećo, a tijekom koje će se moći čuti sve o mogućnostima ovih procesa u BiH, ali i problemima freelancinga iz perspektive Aleksandre Đurđević, članice udruge Inicijativa iz Republike Srpske. 

Ukoliko želite saznati zašto outsourcati, ali i kako se legalno baviti freelancingom, ovaj događaj je pravo mjesto za Vas!

Peter Drucker je rekao: „Do what you do the best and outsource the rest.“

Posjetite Global Business Trends i provjerite istinitost njegovog savjeta. Događaj se organizira uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške (NMFA).

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, a za dodatne informacije javiti se na info@intera.ba.  Prijave su otvorene do 4.10.2016.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave