Raiffeisen banka dobitnik priznanja "Zlatni BAM" za dionički kapital

05.10.2015. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen banka dobitnik priznanja 'Zlatni BAM' za dionički kapital

Priznanje je Banci dodijeljeno od strane renomiranog poslovno-finansijskog magazina „Banke & Biznis u BiH" na 13. dodjeli održanoj u Sarajevu

Raiffeisen banka dobitnik je priznanja „Zlatni BAM" za najveći dionički kapital u 2014. godini.

Priznanje je Banci dodijeljeno od strane renomiranog poslovno-finansijskog magazina "Banke & Biznis u BiH" na 13. dodjeli održanoj u Sarajevu.

"Izuzetna nam je čast da smo dobitnik ovog, već tradicionalnog, prestižnog priznanja koje je dokaz uspješnosti naše poslovne strategije. Raiffeisen banka iza sebe ima već 20 godina poslovanja na bh. tržištu, a ostvareni kapital koji je na kraju 2014. godine iznosio 530 miliona KM potvrđuje našu stabilnost poslovanja te dugoročnu orjentisanost ka ovom tržištu", izjavio je Karheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini te dodao da ova nagrada potvrđuje ispravnost poslovnog modela Banke te predstavlja motivacioni faktor za dodatno unaprjeđenje poslovanja.

Priznanje "Zlatni BAM" se dodjeljuje u sedam kategorija, na osnovu objektivne procjene nezavisnih revizorskih izvještaja čime se žele istaknuti najuspješniji akteri na bankarskom tržištu u Bosni i Hercegovini, te ukazati na činjenicu da je bankarski sektor i dalje najuređeniji dio bh. privrede.

Raiffeisen banka je višestruki dobitnik priznanja "Zlatni BAM" još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje. Ove godine nagrada je dodjeljena na završnoj ceremoniji Prve konferencije o bankarsko-finansijskom sektoru u BiH koju je organizovao magazin "Banke & Biznis u BiH".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital