SMART RC edukacija: Zdrava ishrana

09.01.2017. 10:07 / Izvor: Akta.ba
SMART RC edukacija: Zdrava ishrana

Na ovoj radionici razgovarat ćemo o pravilnom načinu ishrane, broju obroka u toku dana, potrebnom sastavu dnevnog jelovnika.

SMART RC edukacija – "Zdrava ishrana" održat će se od 11.01.2017.godina u 11:00h. Djeca koja jedu potrebnu količinu zdrave hrane i dovoljno su aktivni imaju osnovu za zdrav život i manji rizik od dugoročnih zdravstvenih problema. Djetinjstvo je ključno razdoblje za rast i razvoj. Zdravstveni problemi i problemi sa ishranom često počinju u djetinjstvu.

Djeca i mladi su veoma osjetljiva grupa te omogućavanje njihovog zdravog rasta i razvoja predstavlja obavezu i odgovornost svih segmenata društva. Zbog toga je potrebno osigurati sve uvjete da bi se kod djece razvile zdrave prehrambene navike.

Na ovoj radionici razgovarat ćemo o pravilnom načinu ishrane, broju obroka u toku dana, potrebnom sastavu dnevnog jelovnika, štetnoj hrani koja nas okružuje, te pokušati izraditi plan ishrane za određeni period. Također, razgovarat ćemo o tome šta svaka mlada osoba treba da zna o kuhanju, kako pomoći roditeljima u spremanju dnevnih obroka i zbog čega je jako važno pripremati užinu kući.

Više informacija o edukaciji, kao i link za aplikaciju, možete pronaći na: http://bit.ly/Zdravaishrana

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave