Dvorana Luke u Bihaću dobila novu LED rasvjetu

30.04.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Dvorana Luke u Bihaću dobila novu LED rasvjetu 

Bihaćka Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju nastavlja sa realizacijom projekata koji za cilj imaju poboljšanje uslova za sportaše.

Bihaćka Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju nastavlja sa realizacijom projekata koji za cilj imaju poboljšanje uslova za sportaše i rekreativce koji koriste dvoranu Luke. Posljednji uspješno relizirani projekat jeste postavljanje novih 28 rasvjetnih tijela zahvaljujući kojima će se ostvariti smanjenje troškova za električnu energiju i do 50 posto u odnosu na sadašnja izdvajanja.

"Nakon završetka projekta postavljanja nove stolarije na ulazu u dvoranu Luke, kandidirali smo projekt zamjene rasvjete sa novim LED  sijalicama i zahvaljujući 15.000 KM koliko smo dobili od Federalnog ministarstva sporta i kulture i vlastitih 6.000 KM danas imamo novu rasvjetu koja pored ušteda donosi i zadovoljavanje tehničkih propisa kada je u pitanju osvijetljenje utakmica naših klubova", kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Gradska uprava Bihaća kao osnivač JU za sport,odmor i rekreaciju kontinuirano podržava rad ove javne ustanove, a prema riječima Edina Moranjkića, Savjetnika gradonačelnika , ova ustanova svijetli je primjer kako se uspješno realiziraju projekti iz fondova viših institucija.

"JU za sport,odmor i rekreaciju posljednih godina uveliko je poboljšala svoje poslovanje i to kroz primjene i preporuke revizora, povećanje prihoda i značajne uštede i na istom putu je i sama gradska uprava kada je u pitanju smanjenje nepotrebnih troškova i stabilizacija budžeta", kazao je savjetnik Moranjkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti