Sarajevo moglo besplatno dobiti sustav za plaćanje karata, vlasti odbile

09.02.2017. 13:35 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo moglo besplatno dobiti sustav za plaćanje karata, vlasti odbile

Prije dvije godine ovaj sustav nudili su gradu Sarajevu besplatno, preko županijskih vlasti, ali oni tada nisu bili zainteresirani.

Tvrtka Softhouse, koja ima ured i u Sarajevu, prva je u Švedskoj uvela rješenje za plaćanje karata u javnom prijevozu putem mobitela koristeći Swish servis za plaćanje javnog prijevoza koji  je razvijen od strane velikih banaka u Švedskoj.

Na čelu sarajevskog ureda SoftHouse kompanije se nalazi Himzo Musić, Prijedorčanin koji iza sebe ima iskustvo na poslovima sa poznatim kompanijama kao što su Sony, Blackberry, E.ON, koji kaže da ova aplikacija nije razvijena u BiH, nego u Švedskoj.

Navodi da su prije dvije godine ovaj sustav nudili gradu Sarajevu besplatno, preko županijskih vlasti, ali oni tada nisu bili zainteresirani.

Kako saznajemo njihovi zaposlenici u BiH trenutno rade na novom proizvodu pod nazivom Evoko Liso, koji je svojevrsni upravitelj salama za sastanke.

''Software za ovaj proizvod se u potpunosti razvija u Sarajevu dok se hardware sklapa u Tajvanu'', kaže nam Musić. 

Softhouse već niz godina radi sa nizom regionalnih kompanija za javni prijevoz u Švedskoj gdje nude rješenje za mobile ticketing.

''Kroz ove sustave koje smo razvili mjesečno se danas prodaje blizu milijun karata za javni prijevoz u četiri regije u Švedskoj kao i Flytogetu u Norveškoj'', kaže on za Akta.ba.

Pojašnjava da korisnici mogu birati da li žele plaćati kartu preko kreditne kartice ili koristeći Swish. Kako postoji veliki interes za ovakav način plaćanja pokazuje i činjenica da je tjedan dana nakon uvođenja Swisha kao mogućnosti plaćanja svaka četvrta karta plaćena koristeći upravo ovaj servis za plaćanje.

D.K. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti