EU

Većina Europljana se rijetko ili nikada bavi sportom

25.03.2014. 09:23 / Izvor: Fena

Većina Europljana nikad ili rijetko se bave sportom ili nekom tjelesnom aktivnošću, a sjever Europe je u tom smislu puno aktivniji od juga, pokazuju rezultati Eurobarometra o sportu i tjelesnim aktivnostima.

Čak 59 posto Europljana nikada se ili rijetko bavi sportom, a 41 posto ih to radi jednom tjedno.

Velike su razlike između sjevera i juga kontinenta. U Švedskoj je 70 postoanktiranih izjavilo da se bavi sportom ili nekom fizičkom aktivnošću najmanjejednom tjedno, u Danskoj 68 posto, a u Finskoj 66 posto. S druge strane, 78posto Bugara to nikada ne radi, slijedi Malta (75 posto), Portugal (64 posto),Rumunjska i Italija (60 posto).

Kao glavni razlog za bavljenje sportom ili nekom fizičkom aktivnošću Europljani navode poboljšanje zdravlja.

Nedostatak vremena najčešći je razlog koji se navodi kao prepreka za bavljenje tim aktivnostima, a nakon toga slijedi nedostatak motivacije ili intresa.

Istraživanje je provedeno između 23. studenoga i 2. prosinca 2013. godine, a obuhvaćeno je skoro 28 tisuća ljudi u 28 zemalja članica.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU