al
AHK i Wirtschaftsverein BiH: Donacija Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

Filantropi

AHK i Wirtschaftsverein BiH: Donacija Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

11.10.2019 15:00:55 / Izvor: Akta.ba

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) i privredno udruženje "Wirtschaftsverein BiH" danas su uručili novčanu donaciju Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i privredno udruženje "Wirtschaftsverein BiH" su 11.10.2019. godine u 10.00 sati, predstavnicma udruženja srce za djecu oboljelu od raka uručili ček u iznosu od 1.300 KM. Donacija je proistekla sa ovogodišnjeg turnira u malom nogometu/fudbalu "Kick & Fun", na kojem se pobjednička ekipa Tvornica cementa Kakanj d.d. odrekla nagradnog fonda u dobrotvorne svrhe.

Tvrornica cementa Kakanj d.d. je ujedno i sponzor novčane nagrade koja je ovom prilikom uručena navedenom udruženju. 

"Ovom donacijom odlučili smo podržati aktivnosti Udruženja "srce za djecu oboljelu od raka" jer je riječ o humanitarnom udruženju koje je postalo sinonim za borbu protiv raka kod djece u Bosni i Hercegovini", ističe David Parkmann, zamjenik direktora AHK BiH.

Udruženje pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar za trenutak mogu zaboraviti bolničko liječenje.

AHK BiH i udruženje "Wirtschaftsverein BiH" već dugi niz godina organizuju spomenuti turnir u malom nogometu/fudbalu "Kick & Fun", čiji učesnici su predstavnici njemačkih i bosanskohercegovačkih kompanija. Cilj ovog događaja je druženje u opuštenoj atmosferi uz sportske aktivnosti, te pružanje doprinosa radu društveno odgovornih udruženja i organizacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi