al
Da li stručnjaci obračunavaju platu u Vašoj kompaniji?

Finansije i konsalting

Da li stručnjaci obračunavaju platu u Vašoj kompaniji?

26.02.2020 08:10:15 / Izvor: Akta.ba

Obračun plata je veoma osjetljivo i zahtjevno područje. Zahtjevno iz razloga što su Zakon o doprinosima, Zakon o porezu na dohodak i Zakon o radu, u RS i FBIH skloni promjenama, a osjetljivo jer su plate zaposlenih kod većine poslodavaca poslovna tajna. Da li vjerujete da ste do sada uspjeli da sačuvate sigurnost podataka prilikom obračuna plata? Pitate li se da li koristite sve zakonom dozvoljene olakšice ili refundacije?

Eksternalizacijom obračuna plata Vi osiguravate optimizirane isplate plata i dodaka, koji su Vašim radnicima isplaćeni uvijek u predviđenom roku. Korištenjem ove usluge možetet biti sigurni da poslujete u skladu sa radno-pravnim i poreskim zakonima.

Obračun plata u UNIJI je usluga koja ne zavisi od jedne osobe, što je čest slučaj u matičnoj kompaniji. Vaš radnik kome je dodjeljen ovaj zadatak, u situaciji odsustva i bolovanja, prouzrokuje neredovne isplate, a to ne biste željeli, zar ne?

Zašto se obračun plata u UNIJI isplati?

Istovremeno, uz obračun plata i dodataka, mi preuzimamo brigu o obaveznim mjesečnim i godišnjim izvještavanjima nadležnim institucijama. Naši payroll stručnjaci za Vas mogu preuzeti realizaciju kompletnog procesa na cijeloj teritoriji BIH. Pridružite se renomiranim kompanijama koje nam već vjeruju.

 

UNIJA SMART ACCOUNTING

Obračun plata, dostavljanje dokumentacije računovodstvu, obrada podataka i izrada izvještaja u Uniji su potpuno digitalizirani procesi.

Napredan sistem rada i Vama, kao našem klijentu, daje odlučujuću prednost. Omogućit će Vam cjeloviti uvid u poslovanje ali i mogućnost da pojedinačne odluke doneste na osnovu personaliziranih izvještaja.

Jasno, pregledno, sistematizirano.

"Kao mladi direktor predan sam stvaranju računovodstenog servisa nove generacije, koje uz pomoć naprednih tehnologija dostupnih nama u Uniji, doprinosi kvalitetnijem poslovanju kompanija u BIH. Visok nivo zadovoljstva i povjerenje koje uživamo kod naših klijenata obavezalo nas je na stvaranje Smart Accounting sistema. Vjerujem da će i naše buduće stranke prepoznati njegove prednosti. Mi u Uniji imamo tim koji garantuje zadovoljstvo jer pružamo efikasna, konkretna i praktična rješenja za unapređenje poslovanja", pojašnjava Dino Bojčić, direktor UNIJA BH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting