al
Grad Zenica omogućio štićenicima ljetovanje na Boračkom jezeru

Filantropi

Grad Zenica omogućio štićenicima ljetovanje na Boračkom jezeru

24.07.2020 15:14:29 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Zaključak kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 9.991,80 KM Savezu izviđača grada Zenica.

Sredstva će biti upotrijebljena za radove na unaprjeđenju električnih instalacija u Izviđačkom kampu na Boračkom jezeru, kao i za organizaciju posjete štićenika Javne ustanove "Dom porodica" Zenica Boračkom jezeru. 

"Nedavno sam obišao mališane koji borave u Javnoj ustanovi Dom porodica. Oni su pokazali veliku ozbiljnost i odgovornost kada je u pitanju poštivanje mjera i preporuka donesenih u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom. Sredstva koja smo odobrili Savezu izviđača grada Zenica, za organizaciju boravka štićenika JU Dom porodica Zenica, samo su mala nagrada za njihovu disciplinu i odgovorno ponašanje. Želim im da cijeli život budu tako odgovorni, da izrastu u zdrave, kvalitetne i hrabre ljude", rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Direktorica Javne ustanove "Dom porodica" Zenica, Draženka Subašić ističe kako je ponosna na ponašanje štićenika i zaposlenika od početka pandemije koronavirusa, te dodaje kako je gest gradonačelnika Kasumovića i Gradske uprave još jedan u nizu primjera adekvatne brige za građane Zenice. 

Kampovanje više od 60 djevojčica i dječaka bez roditeljskog staranja na Boračkom jezeru planirano je od 10. do 14. avgusta 2020. godine.       

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi