al

Filantropi

Na Ekonomskom fakultetu u Tuzli svečano otvorena MI-BOSPO sala

20.02.2020 08:49:55 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o saradnji mikrokreditne fondacije MI-BOSPO i Ekonomskog fakulteta u Tuzli, koja je rezultirala potpunom adaptacijom i opremanjem sale koju će od sada studenti moći svakodnevno koristiti. Bolji uslovi za rad i obrazovanje cilj je koji se nastojao postići a sudeći po studentima koji su bili prisutni, cilj je postignut.

"Ovo je zaista odličan projekat, zahvalni smo MI-BOSPO-u i našoj dekanesi koji su nam ovo omogućili. Sa većim zadovoljstvom ćemo pohađati nastavu", rekla nam je danas Melisa P. studentica III godine Ekonomskog fakulteta.

"Prva aktivnost koju smo sproveli i sa zadovoljstvom predstavljamo jeste adaptacija kabineta na Ekonomskom fakultetu. MI-BOSPO je finansirao ovaj projekat, odgovarajući na sve potrebe koje studenti imaju kada je u pitanju kvalitetno pohađanje nastave. Istovremeno, na ovaj način pružili smo podršku menadžmentu Ekonomskog fakulteta sa kojijma dijelimo viziju osposobljavanja mladih ekonomista u našoj državi", rekao je direktor MI-BOSPO-a, Safet Husić.

Imajući u vidu sve veći broj odlazaka mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, MI-BOSPO brojnim aktivnostima nastoji umanjiti ovaj trend, i kao vid podrške mladima i njihovom kvalitetnijem životu u Bosni i Hercegovini uspostavljena je saradnja sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi