al
Nove PP Strong cijevi i fitinzi

Građevina

Nove PP Strong cijevi i fitinzi

12.03.2019 08:10:19 / Izvor: Akta.ba

Program PP STRONG cijevi i fitinga kompanije Peštan proizvode se od PP materijala (polipropilen) po najnovijoj tehnologiji ekstruzije cijevi i brizganju fitinga. Peštan PP STRONG sistem cijevi za zbrinjavanje svih vrsta otpadnih voda, izrađuje se kao homogena punozidna cijev bez mineralnih aditiva sa izuzetno glatkom unutrašnjom površinom prema EN 1852.

Cijevi i fiting u okviru Peštan PP STRONG proizvodnog programa su namjenjeni za oblasti sa visokim statičkim opterećenjem, kao što su aerodromi, autoputevi i železnica. Sistem PP STRONG cijevi i fitinga je univerzalan i može se koristiti za uklanjanje svih vrsta otpadnih i oborinskih voda u sistemima niskogradnje.

Montaža i manipulacija elemenata cjevovoda je veoma jednostavna i opisana je u narednim poglavljima ovog tehničkog priručnika. Spajanje cijevi se vrši putem spojnih elemenata (fitinga), dok se vodonepropusnost spoja obezbjeđuje gumenim prstenovima (safety lock) izrađenim od EPDM gume sa plastičnim ojačanjem. Unutrašnji sloj PP STRONG cijevi ima veoma malu hrapavost, što rezultuje dobrim hidrauličkim karakteristikama, visokom otpornošću na abraziju, kao i nezadržavanjem taloga na unutrašnjem zidu cijevi.

PP STRONG cijevi su otporne na koroziju i njihov vjek trajanja iznosi 50 godina ukoliko se koriste na pravilan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina