al
Odabrano 10 korisnika za dodjelu 10 košnica sa pčelama i dodatnom opremom

Filantropi

Odabrano 10 korisnika za dodjelu 10 košnica sa pčelama i dodatnom opremom

28.04.2021 08:22:40 / Izvor: Akta.ba

Nevladina organizacija Muslim Aid Sarajevo u saradnji sa Općinom Hadžići i Udruženjem pčelara "Koščan" implementira projekat pod nazivom "Održivo pčelarstvo za marginalizirane porodice i ruralno stanovništvo". Tim povodom u zgradi Općine Hadžići danas je 10 korisnika, koji su zadovoljili uslove javnog poziva, potpisalo ugovore o preuzimanju 10 košnica (pet košnica sa pčelama i pet košnica bez pčela) sa dodatnom opremom.

Korisnici su: Kalem Mirela, Uzun Nermina, Rizvo Admir, Bajrić Ismir, Bužo Sakib, Hrgić Asim, Pinjić Benjamin, Đelilović Ferid, Čičko Samir i Selimović Sedik. Ugovore su u ime Općine i Muslim Aida potpisali načelnik Hamdo Ejubović i direktorica Edina Šehić-Saliji.

Projektom vrijednim skoro 128.000 KM će se donirati linija za proizvodnju satnih osnova i punilice meda u tegle za Udruženje pčelara "Koščan", organizirat će se lokalni sajam pčelarstva u Hadžićima i obezbijedit će se učešće na centralnom sajmu u Sarajevu.

Projekat predviđa kreiranje i dizajn ambalaže u procesu brendiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi