al
Vrući kruh s Polijem

Turizam i gastro

Vrući kruh s Polijem

04.02.2019 08:16:14 / Izvor: Akta.ba

Potrebno:

  •     300g POLI
  •     400g kruha"francuza" (1 štruca)
  •     100g maslaca
  •     2 žlice kečapa
  •     300g gauda sira narezanog na male kocke
  •     180g svježe paprike
  •     300g paradajza
  •     4 šnite gauda sira
  •     1 čajna kašika mješavine začina za jela s paradajzom
  •     sol, mljeveni biber

Priprema:

Francusku štrucu prerežite po dužini, obje polovice pažljivo premažite maslacem i stavite u pekač. POLI i sir narežite na kockice, dodajte kečap, mljeveni biber, mješavinu začina i dobro promiješajte. Nadjevom premažite obje polovice kruha i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite približno 12 minuta. U međuvremenu, narežite paradajz i papriku na tanke šnite. Kad je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, na njega poslažite paradajz i papriku i posolite. Šnite sira narežite na trokute i stavite ih na vrh. Zatim kruh vratite u pećnicu na približno 3 minute, dok se sir ne rastopi. Štrucu narežite na omiljene komade i pojedite vruću.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro