Vrući kruh s Polijem
Sa polijem sve pripremljeno ima poseban ukus. Zima je, hladno je... Predlažemo da zagrijemo nepca. Vruće hrskavo pecivo i omiljena Poli.
Potrebno:
- 300g POLI
- 400g kruha"francuza" (1 štruca)
- 100g maslaca
- 2 žlice kečapa
- 300g gauda sira narezanog na male kocke
- 180g svježe paprike
- 300g paradajza
- 4 šnite gauda sira
- 1 čajna kašika mješavine začina za jela s paradajzom
- sol, mljeveni biber
Priprema:
Francusku štrucu prerežite po dužini, obje polovice pažljivo premažite maslacem i stavite u pekač. POLI i sir narežite na kockice, dodajte kečap, mljeveni biber, mješavinu začina i dobro promiješajte. Nadjevom premažite obje polovice kruha i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite približno 12 minuta. U međuvremenu, narežite paradajz i papriku na tanke šnite. Kad je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, na njega poslažite paradajz i papriku i posolite. Šnite sira narežite na trokute i stavite ih na vrh. Zatim kruh vratite u pećnicu na približno 3 minute, dok se sir ne rastopi. Štrucu narežite na omiljene komade i pojedite vruću.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.