Drvoprerađivači u RS-u ostvarili rast izvoza za 10,5 posto

05.08.2017. 08:06 / Izvor: SRNA
Drvoprerađivači u RS-u ostvarili rast izvoza za 10,5 posto

On je istakao da drvoprerađivači u ovoj godini mogu očekivati suficit od 400 miliona KM.

Sekretar Udruženja drvoprerađivača Republike Srpske Lazo Šinik izjavio je Srni da su drvoprerađivači u RS-u ostvarili rast izvoza za 10,5 odsto i da bi do kraja godine trebalo da bude izvezena roba u vrijednosti od 500 miliona KM.

"Za šest mjeseci u preradi drveta, proizvoda od drvata i proizvodnji namještaja ostvarili smo rast od 10,5 odsto, zahvljajući povećanju izvoza skupljih proizvoda. Time smo i zaposlili dodatnu radnu snagu, što je veoma pozitivno", rekao je Šinik.

On je istakao da drvoprerađivači u ovoj godini mogu očekivati suficit od 400 miliona KM.

Govoreći o isporuci drvnih sortimenata drvoprerađivačima, Šinik je naveo da su u ovoj godini utvrđeni kriterijumi za isporuku, iako nisu još sačinjeni ugovori na godišnjem nivou.

"Bez obzira što nema sačinjenih ugovora, postoji određena dinamika u njihovoj isporuci. Veoma je značajno da na vrijeme počne priprema ugovora za narednu godinu da ne bi više bilo nikakvih neizvjesnosti u isporuci drvnih sortimenata", dodao je Šinik.

On je naveo da mora biti uspostavljen kontinuitet u snabdijevanju drvoprerađivača, što je uslov za kvalitetnu proizvodnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital