Stabilizacija

Fitch Ratings: Umjeren rast cijena nekretnina u Evropi naredne godine

13.12.2023. 10:31 / Izvor: Agencije
Nekretnine

Agencija za kreditni rejting navodi da se očekuje stabilizacija cijena nekretnina u Velikoj Britaniji, a u Njemačkoj rast cijena od jedan do tri posto.

Agencija za kreditni rejting navodi da se očekuje stabilizacija cijena nekretnina u Velikoj Britaniji, a u Njemačkoj rast cijena od jedan do tri posto.

Međunarodna agencija za kreditni rejting Fitch Ratings objavila je da se očekuje umjeren rast cijena na većini evropskih tržišta nekretnina u 2024. godini.

U saopćenju agencije navodi se da se sljedeće godine očekuje stabilizacija cijena nekretnina u Velikoj Britaniji, dok se u Njemačkoj očekuje rast cijena od jedan do tri tri posto, prenosi Anadolija.

Sljedeće godine očekuje se rast cijena nekretnina od jedan do tri posto i u Danskoj te od 0,2 do dva posto u Italiji i Španiji.

U Nizozemskoj se u narednoj godini očekuje rast cijena stanova između tri i pet posto, a u Francuskoj između dva i četiri posto.

Očekuje se da će kamatne stope na stambene kredite u Evropi biti relativno niže u narednoj godini, a da će u Velikoj Britaniji 165 milijardi funti stambenih kredita biti ažurirano novim kamatnim stopama 2024. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU