Europa za građane: Novi rok za predaju aplikacija 1. rujna

28.07.2017. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Europa za građane: Novi rok za predaju aplikacija 1. rujna

Program je namijenjen općinama, gradovima, a na njega mogu aplicirati čak i mjesne zajednice te neprofitne organizacije, udruženja...

Drugi rok za prijavu projekta za sredstva iz EU programa 'Europa za građane' je otvoren do 1. rujna/septembra ove godine. Za sada su na stranici Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu djelatnost (E ACEA) objavljena obavijest samo za Town Twining i Networks of Town.

Prema uvidu u rezultate natječaja iz prvog kruga Akta.ba saznaje da niti jedno udruženje/grad/općina iz BiH nije prošla selekciju kao glavni aplikanti za razliku od prošle godine kada su dvije organizacije  iz BiH kroz ovaj program povukle 75.000 eura sredstava za implementaciju svojih aktivnosti. 

Inače, Program je namijenjen općinama, gradovima, a na njega mogu aplicirati čak i mjesne zajednice te neprofitne organizacije, udruženja...

Cilj ovog Programa EU je promocija suradnje među zemljama sudionicama Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Programom se također nastoji osnaživati interkulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i regionalne samouprave među zemljama članicama Programa.

Tako da oni gradovi, udruženje i dr. koji apliciraju iz BiH moraju imati bar jednog partnera iz EU.

Zemlje sudionice Programa su 28 država članica Europske unije, zemlje pristupnice, zemlje kandidatkinje i potencijalne zemlje kandidatkinje (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija i Makedonija) kao i zemlje EFTA-e.

Ukupan proračun programa, za razdoblje 2014.-2020. godina, iznosi 185 milijuna eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU