Tri miliona eura za projekte izvozno orijentisanih sektora

EU / FONDOVI

Tri miliona eura za projekte izvozno orijentisanih sektora

28.06.2019. 14:56 / Izvor: SRNA

Projekat "EU za biznis" objaviće u utorak, 2. jula, poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentisanih sektora u BiH, čiji je cilj poboljšanje konkurentnosti ovih sektora, a za šta su namijenjena tri miliona evra bespovratnih sredstava.

Ovim sredstvima biće podržani projekti kojima se podstiču inovacije, saradnja, digitalizacija i poslovno okruženje, a krajnji korisnici biće mikro, mala i srednja preduzeća, te preduzetnici.

Poziv će biti objavljen na konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj će se obratiti šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave pri Delegaciji EU u BiH Nikolas Bizel, te projektni menadžer EU za biznis projekta Nils Vecel.

Projekat "EU za biznis" /EU4Business/ jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima i za ovu svrhu namijenjeno je ukupno 10 miliona evra bespovratnih sredstava.

Projekat je vrijedan 16,1 miliona evra, a zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona eura i Njemačka sa 1,1 milion eura. Projekat zajedno realizuju Njemačko društvo za međunarodnu saradnju - GIZ, Međunarodna agencija za rad - ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

EU za biznis

izvoz

EU4Business

ILO

UNDP

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

EU