Investicije / PROJEKTI

"Delta planet" počinje sa radom 21. marta

24.12.2018. 12:59 / Izvor: atvbl.com

Šoping centar “Delta Planet” svoja vrata u Banjaluci otvara 21. marta iduće godine. Najveći objekat takve vrste u čitavoj Bosni i Hercegovini imaće bioskop sa šest sala, supermarket, restoran, hiljadu parking mjesta i svjetski poznate brendove, od kojih se neki prvi put pojavljaju na našem prostoru. Očekujemo da projekat donese nove vrijednosti na tržište Republike Srpske, kaže direktor projektovanja i izgradnje. 

"Očekujemo da će ovo biti neki novi centar zbivanja u ovom gradu, a takođe i u regionu, da će donijeti neku novu vrijednost na ovo tržište i da će ljudi zaista uživati u ovom objektu, želeći da provode što više vremena u istom", rekla je Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje firme "Delta real estate". 

U čitav projekat beograđani su uložili 70 miliona evra, a nakon otvaranja u njemu će biti zaposleno 2.500 ljudi. Banjaluka postaje regionalni, trgovinski, ugostiteljski i turistički centar, a izuzetno je važan i broj od nekoliko hiljada radnih mjesta, kaže gradonačelnik Banjaluke. 

"Za sam razvoj grada Banjaluke to je takođe važna stvar, jer mi stalno govorimo o Banjaluci kao o regionalnom centru, a regionalni centar podrazumijeva da ste i regionalni trgovinski centar. Ovo će biti najveći šoping centar u regiji. Prema tome, i on će privlačiti goste, turiste i kupce u naš grad, od čega će se zaposliti veliki broj ljudi, živjeti i dobijati plate," rekao je Igor Radojičić. 

Uz tržni centrar, ovaj dio Banjaluke dobija i novi izgled. Na raskrsnici Bulevara Srpske vojske i Ulice olimpijskih pobjednika gradi se kružni tok. I dok traje gradnja odvijanje saobraćaja na ovom putnom pravcu omogućeno je uz pomoć obilaznice, a kraj radova očekuje se do 9. marta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije