Inicijativa Ministarstva finansija i trezora

VM BiH podržalo izgradnju znanstveno-tehnološkog parka u BL, zajam od 13 mil. dolara

08.05.2024. 08:02 / Izvor: Akta.ba
BL

Projekt ima za cilj izgradnju i opremanje znanstveno-tehnološkog parka te adaptaciju postojećeg platoa pored objekta.

Vijeće ministara BiH prihvatilo je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu (Projekt izgradnje znanstveno-tehnološkog parka) između Saudijskog fonda za razvoj i Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt ima za cilj izgradnju i opremanje znanstveno-tehnološkog parka te adaptaciju postojećeg platoa pored objekta u moderan parking u sklopu Kampusa Sveučilišta u Banjoj Luci, ukupne korisne površine 7.758,02 četvorna metra na pet etaža.

Izgradnjom i opremanjem znanstveno-tehnološkog parka stvaraju se uvjeti za daljnji razvitak gospodarstva i jačanja suradnje znanstveno-tehničkih organizacija sa subjektima gospodarstva, uz otvaranje novih radnih mjesta, digitalni razvoj i poboljšanje konkurentnosti Republike Srpske.  

Zajam vrijedan 13 miliona američkih dolara Saudijskog fonda za razvoj otplaćivat će se 20 godina s grejs periodom od pet godina, uz godišnje kamate od 1,5 %, a alociran je na Republiku Srpsku.

Ministarstvo finansija i trezora će nakon završenih pregovora Vijeću ministara BiH dostaviti nacrt ovog sporazuma i osnove za njegovo zaključivanje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije