Investicije / URBANIZAM

Arhitekta sa Banjalučanima o urbanističkom uređenju

15.11.2018. 13:42 / Izvor: Akta.ba

Gradski arhitekta Ivan Rašković organizovaće tokom vikenda "Aktuelni razgovor" sa stanovnicima Lauša i Priječana, u okviru predstojeće serije dijaloga sa našim sugrađanima u kojim će zatražiti njihovo mišljenje i sugestije u vezi s izgledom budućeg Urbanističkog plana Banje Luke.

Za početak, gradski arhitekta razgovaraće se stanovnicima Lauša, a "Aktuelni čas", kojem se mogu pridružiti svi zainteresovani sugrađani, biće organizovan u subotu, 17. novembra, u sali Mjesne zajednice Lauš, sa početkom u 18.00 časova. Dan kasnije, u nedjelju, 18. novembra, Rašković će razgovarati sa stanovnicima Priječana. Ovaj dijalog biće organizovan u sali mjesne zajednice Priječani, takođe, sa početkom u 18.00 časova.

Ovim će početi serija razgovora sa Banjalučanima, u okviru koje će biti zatraženo njihovo mišljenje, sugestije i prijedlozi u vezi s budućim urbanističkim uređenjem našeg grada, koje će biti definisano Urbanističkim planom. Razgovori će biti organizovani širom grada, a cilj je da se „pokrije“ što veći broj naselja.

Gradska uprava poziva sve stanovnike da se uključe u ovaj dijalog i daju svoj doprinos budućem izgledu grada.

Grad Banja Luka ponovo je pokrenuo proces izrade Urbanističkog plana, nakon rješenja višegodišnjeg spora između ponuđača na prethodnom tenderu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije