al
Banja Luka dobila prvu sportsku dvoranu izgrađenu nakon 1978. godine

Investicije / PROJEKTI

Banja Luka dobila prvu sportsku dvoranu izgrađenu nakon 1978. godine

15.04.2019. 08:58 / Izvor: Akta.ba

Banjalučkim sportistima zvanično je na raspolaganje stavljena novoizgrađena sportska dvorana "Centar" koja je sagrađena na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

Dvoranu je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, a čast da odigraju prvu utakmicu na parketu nove dvorane imale su odbojkašice "BL voleja" i "Inove". Radojičić je naglasio da je ovo prva javna sportska dvorana koja je u našem gradu sagrađena još od 1978. godine, izuzimajući školske i univerzitetske hale.

"Dvorana "Centar" je novo mjesto za treninge naših sportista, što će značajno rastertiti dvorane "Borik" i "Obilićevo", a u budućnosti, sa dodatnom opremom – semaforima i tribinama, možemo očekivati da će se ovdje igrati i takmičarske utakmice. Vjerujem da će naši sportisti biti zadovoljni jer dobijaju bolje uslove za rad", rekao je Radojičić.

Radojičić je dodao da je u planu Gradske uprave gradnja još tri sportske dvorane, pojašnjavajući da su to dvorana kod OŠ "Branko Radičević" za koju je već urađen projekat, zatim sportska dvorana na Laušu kao i dvorana kod Gimnazije, gdje projekat javno-privatnog partnerstva još nije doveden do kraja.

Otvaranju sportske dvorane "Centar" prisustvovali su predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije