Banja Vrućica ulaže 10 miliona KM u dva nova objekta

21.02.2019. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Banja Vrućica ulaže 10 miliona KM u dva nova objekta

Ministar Dragica Kovač istakla je da zdravstveni turizam ima velike mogućnosti za razvoj, te da će više pažnje u narednom periodu biti posvećeno ovom vidu turizma.

Ministrica trgovine i turizma Dragica Kovač posjetila je Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ kod Teslića gdje je razgovarala sa direktorom ove ustanove Draganom Bogdanićem o mogućnostima za unapređenje saradnje u promociji banjskog i zdravstvenog turizma u Republici Srpskoj.

Ministrica Dragica Kovač rekla je da je „Banja Vrućica“ primjer uspješne zdravstvene, turističke i banjske ustanove sa najvećim brojem dolazaka i noćenja u Republici Srpskoj, što je postignuto vrhunskom uslugom, širokim spektrom ponude i konkurentnim cijenama.

Ona je navela da se već sprovode aktivnosti na promociji banjskog turizma Republike Srpske na međunarodnim sajmovima, podsjetivši na nedavno održan sajam u Tel Avivu, te najavila učešće predstavnika iz Srpske na Mađunarodnom sajmu u Beogradu koji počinje u četvrtak, 21. februara.

Ministar Dragica Kovač istakla je da zdravstveni turizam ima velike mogućnosti za razvoj, te da će više pažnje u narednom periodu biti posvećeno ovom vidu turizma.

Na sastanku je razgovarano o tome koji su sljedeći koraci koje je potrebno preduzeti da bi promocija zdravstvenog turizma bila podignuta na viši nivo, kao i da bi bio ostvaren što veći broj stranih posjetilaca, te povećan ukupni prihod od turizma.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ Dragan Bogdanić rekao je da je Banja u protekloj godini zabilježila oko 230.000 noćenja, zahvaljujući marketinškom nastupu na inostranom tržištu, ali i uspješnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske.

On je najavio da će Banja za proširenje svojih kapaciteta ove godine uložiti 10.000.000 KM koji će biti iskorišćeni za izgradnju dva objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije