Bosanski Petrovac krenuo u elektrifikaciju naselja putem solarnih panela

22.03.2014. 09:49 / Izvor: eKapija.ba
Bosanski Petrovac krenuo u elektrifikaciju naselja putem solarnih panela

U naselju Prkosa kod Bosanskog Petrovca u toku su radovi na ugradnji vodo i elektro instalacija u osam kuća, od kojih su u dvije već završeni. Uskoro će početi i postavljanje solarnih panela na svim kućama.

U naselju Prkosa kod  Bosanskog Petrovca u toku su radovi na ugradnji vodo i elektro instalacija u osam kuća, od kojih su u dvije već završeni.  Uskoro će početi i postavljanje solarnih panela na svim kućama. Tako da se može reći da elektrifikacija naselja putem solarnih panela teče po planu.

"Ukupna vrijednost projekta je 66.000 KM, a finansiramo ga zajedno s UNDP-om koji je osigurao polovinu sredstava. Završetak radova očekuje se do kraja aprila", kazao je načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić prilikom obilaska radilišta u naseljima Prkosi i Smoljana, gdje se realiziraju projekti elektrifikacije i izgradnje vodovoda.

On je posjetio i Smoljane, gdje su prije mjesec dana, počeli radovi na završetku projekta izgradnje vodovoda Smoljana -Kapljuh. Radovi na ovom projektu prekinuti su prije tri godine, zbog mnogobrojnih problema.

"Sada međutim, projekat ide dalje i trenutno se izvode radovi na sanaciji i završetku dva rezervoara, Tavani i Vučković, te radovi na iskopu kanala za sekundarnu mrežu", kazao je Hujić dodajući da bi radovi trebali biti završeni u junu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije