Bosman vrši rekonstrukciju sarajevske ulice Avde Smajlovića

16.06.2020. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Bosman vrši rekonstrukciju sarajevske ulice Avde Smajlovića

Česti kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži uzrokovali su velika oštećenja saobraćajnice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo sa saradnicima, 13. juna ove godine, obišao je radove na sanaciji i ugradnji asfaltnog sloja u ulici Avde Smajlovića.

Česti kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži uzrokovali su velika oštećenja saobraćajnice. Nakon popravke kvarova na mreži najveća oštećenja su se pojavila oko postojećih šahtova i na mjestima prokopa.

Tokom sanacije navedene ulice u MZ „Vraca”, izvršeno je uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije, sanacija pješačkih staza, proširenje parking prostora kod broja 33, nivelacija postojećih slivnika, šahtova i revizionih okana. Radnici KJKP „Vovovod i kanalizacija“ izvršili su radove na sanaciji instalacija.

"Dužina ulice obuhvaćena sanacijom je oko 400 metara a površina za asfaltiranje na saobraćajnici iznosi oko 2.800 metara kvadratnih. Procijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 200.000 KM. Pored svega što smo ovoga, urađena je i sanacija tri parking prostora u ulici Avde Smajlovića koja nisu bila prvobitno predviđena planom. Uradili smo na ovom lokalitetu čak i više od onoga što smo planirali", naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Sanacija u ulici Avde Smajlovića predložena je od strane Savjeta MZ Vraca, te kandidovana i odobrena za sanaciju kroz radove na vanrednom održavanju u 2020 godini.

Radovi se izvode na osnovu Ugovora za izvođenje radova na obnovi, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza na području Općine Novo Sarajevo. Izvođač radova je firma BOSMAN d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije