Centralna banka odbacuje navode o prodaji zemljišne parcele na Hastahani

18.12.2020. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Centralna banka odbacuje navode o prodaji zemljišne parcele na Hastahani

Isključiva namjera kupovine zemljišta je izgradnja poslovnog objekta za potrebe Glavne jedinice Sarajevo.

Centralna banka Bosne i Hercegovine nema namjeru preprodati kupljeno zemljište u Ulici Kranjčevićeva ( Hastahana), kako se to neosnovano pokušava predstaviti u medijima od strane određenih grupa i pojedinaca, reagovali su iz banke na svom službenom LinkedIn profilu.

Isključiva namjera kupovine zemljišta je izgradnja poslovnog objekta za potrebe Glavne jedinice Sarajevo kako je to naznačeno u svim pravnim dokumentima vezanim za ovaj predmet, navode iz Centralne banke.

Dodatno, u ugovoru i svim pravnim dokumentima je jasno navedeno da je svrha kupovine predmetne parcele zemljišta, izgradnja poslovnog objekta za potrebe Centralne banke BiH - Glavna jedinica Sarajevo i da će se objekat graditi u skladu sa javno definisanim uslovima, isključivo kao objekat javnog sadržaja/namjene. Također je definisano da se zemljište ne može prodati trećem licu bez saglasnosti Općinskog vijeća Općine Centar, uz obavezno poštivanje svih odredbi iz ugovora i definisane namjene objekta od opšteg interesa. 

Pozivamo sve pojedince i grupe da se suzdraže od iznošenja neisitinitih i neosnovanih navoda u vezi sa ovim pitanjem. Sve detaljno u vezi sa izgradnjom poslovnog objekta objavljeno je na web stranici i društvenim mrežama Centralne banka Bosne i Hercegovine, poručuli su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije