Investicije / PROJEKTI

Dodatna sredstva za Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu

26.07.2018. 13:40 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo je pored 500.000 KM osiguranih za izgradnju Akademije scenskih umjetnosti, za ovu instituciju planirala još 450.000 KM, kazao je danas u Sarajevu, premijer Kantona Sarajevo, Adem Zolj.

On je pojasnio kako će navedena sredstva u ukupnom iznosu od 950.000 maraka biti utrošena na građevinske radove, te ukoliko ona budu utrošena spremni su osigurati i dodatna sredstva.

Pojasnio je kako je Zavod za izgradnju KS proveo tendersku proceduru, izabrao izvođača radova i dobio nalog da što prije krene sa radovima.

Inače, nova zgrada Akademije scenskih umjetnosti na Skenderiji prostire se na 5.500 kvadratnih metara. Osim kabineta, bit će osigurane i prateće prostorije, vježbaonice za glumu, prostorije za postprodukciju, mali tv studio, te dvije pozorišne scene – manja sa 150 mjesta i veća sa oko 300 sjedećih mjesta.

Temeljac za novi objekt ASU postavljen je prije osam godina, ali zbog brojnih administrativnih prepreka i nedostatka sredstava još uvijek, nažalost, nije završen.

Vrijednost projekta je oko 10 milona KM. Do sada su završene dvije faze njegove realizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije