Investicije / PROJEKTI

Gradnja rezervoara na lokalitetu Debelo brdo

13.08.2018. 13:05 / Izvor: Avaz.ba

Na lokalitetu Debelo brdo kod Nevesinja za desetak dana bit će završena gradnja rezervoara kapaciteta od 1.200 kubika, koji je dio distributivnog sistema vodosnabdijevanja općine Nevesinje iz pravca izvorišta "Jama – Udbina".

Siguran kvalitet

Prema riječima Ilije Tamindžije, izvršnog direktora HET-a za proizvodnju i tehničke poslove, vodovod “Udbina” jedan je od najznačajnijih projekata za stanovništvo općine Nevesinje u posljednjih 50 godina.

"U sklopu gradnje Hidroelektrane "Dabar" planirana je i gradnja vodovoda "Udbina", dijelom za potrebe samog projekta Hidroelektrane, a dijelom za snabdijevanje grada vodom, jer Nevesinje nema uredno vodosnabdijevanje, posebno u ljetnim mjesecima, kad su česte nestašice vode" - pojasnio je Tamindžija.

Dodao je da se Nevesinje do sada snabdijevalo s jezera Alagovac pa će izgradnjom ovog vodovoda postati jedna od rijetkih općina koja će imati vodosnabdijevanje sa dva izvorišta, što povećava i sigurnost i kvalitet vodosnabdijevanja.

Trajno rješenje

"Ukupna vrijednost projekta je skoro sedam miliona, a do sada su realizirana skoro četiri miliona. Završetak radova očekuje se do kraja septembra. Ovim će se trajno riješiti problem snabdijevanja pitkom vodom općine Nevesinje", istaknuo je Tamindžija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije