Grant od 9,5 miliona eura za projekat energetske efikasnosti

Investicije / PROJEKTI

Grant od 9,5 miliona eura za projekat energetske efikasnosti

Sredstva granta bit će korištena za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim zgradama.

12.12.2019. 14:47 Izvor: / Akta.ba

Federalna vlada FBiH donijela je Odluku po kojoj Federacija BiH prihvata grant po Sporazumu o finansiranju i projektu zaključenom između Njemačke razvoje banke (KfW) i BiH i FBiH, u iznosu do 9.500.000 eura.

Sredstva granta bit će korištena za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim zgradama.

Za potpisivanje Sporazuma o finansiranju i projektu ovlašteni su federalna ministrica finansija i federalni ministar prostornog uređenja, a za potpisivanje Zasebnog sporazuma na Sporazum o finansiranju i projektu federalni ministar prostornog uređenja.

Cilj projekta je da doprinese globalnoj klimatskoj i zaštiti lokalnog okoliša, kao i održivom ekonomskom razvoju u BiH. Održivost i stabilnost projekta planirana je kroz uspostavu revolving fonda koji će dio ostvarenih ušteda reinvestirati u nove mjere energetske efikasnosti. Njemačka vlada je za ovaj projekt, predviđen da traje četiri godine, izdvojila 9.500.000 eura granta sredstava, koja će biti plasirana putem KfW-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije