Hadžići će u 2019. biti veliko gradilište

08.01.2019. 08:05 / Izvor: Oslobođenje
Hadžići će u 2019. biti veliko gradilište

Prošla godina za općinu Hadžići bila je izuzetno uspješna. Puno toga se radilo u ovoj lokalnoj zajednici u svim segmentima.

Prošla godina za općinu Hadžići bila je izuzetno uspješna. Puno toga se radilo u ovoj lokalnoj zajednici u svim segmentima, a posebno u oblasti infrastrukture. Međutim, ono na šta su u Općini posebno ponosni, jeste činjenica da su uspjeli zadržati status jedne od najefikasnijih uprava po pitanju rješavanja predmeta građana. Riješenost iznosi 98 posto, a radi se o preko 35.000 predmeta.

U vrhu

"Po svim segmentima smo ispunili zadane ciljeve, a njih nije bilo malo. Mnogo govori i realizovani budžet za 2018. od 16,5 miliona KM. Ako ovaj iznos poredimo sa drugim općinama u BiH sa sličnim brojem stanovnika i površinom, mi smo u samom vrhu. U godini koja je za nama puno se radilo. U suštini, mi smo završili grube poslove na našoj općini u pogledu infrastrukture", ponosno ističe načelnik Općine Hamdo Ejubović.

U godini ispred, prema riječima Ejubović, nastavlja se istim tempom. U budžetu za ovu godinu teškom 14 miliona KM planirani su brojni projekti.

"U 2019. planiramo završiti rekonstrukciju puta od novoizgrađenog kružnog toka do Donjih Hadžića, staru magistralu Resnik - Osenik, izgradnju komunikacije Binježevo - Miševići, rekonstrukciju puta Žunovnica - Kasatići, putne komunikacije Tarčin - Gornja Bioča te stare magistrale kroz Gradac. Za ove poslove u budžetu smo odredili 8,1 milion KM. Također, u pregovorima smo sa Cestama FBiH da se isprojektuje i izgradi kružni tok na ulazu u Hadžiće sa M-17 te da izgradimo bolji izlaz sa M-17 za MZ Trzanj", naveo je načelnik.

Rezervoari

Kada je u pitanju vodosnabdijevanje, završit će se gradnja dva rezervoara na Lokvama, jedan na Barama i jedan na Ban-brdu. Nastavit će se i sa ispitivanjem i pronalaskom novih količina pitke vode kroz testne bušotine.

"Također, u fazi projektovanja je izgradnja Centra za ekonomsko osnaživanje i mentalnu rehabilitaciju žena Hadžići. Taj objekat će se izgraditi u centru Hadžića, nadomak zgrade policije. Pokrenuli smo proceduru projektovanja velike moderne kotlovnice na principu toplotnih pumpi koja će zagrijavati KSIRC, streljanu ispod stadiona OŠ 6. mart te zatvoreni bazen koji ćemo izgraditi u skladu sa RP Hadžići. Dakle, mi ovim završavamo grube poslove i prelazimo na uljepšavanje naše lokalne zajednice", zaključio je Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije