Investicije / PROJEKTI

HE Mrsovo: Na javnom uvidu plan eksproprijacije nepokretnosti

18.07.2014. 15:09 / Izvor: eKapija.ba

U prostorijama Opštinske uprave Rudo, jučer je održan sastanak na temu aktivnosti u postupku eksproprijacije nepokretnosti, radi izgradnje HE „Mrsovo I“, na rijeci Lim.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Pravobranilaštva Republike Srpske iz Banja Luke i Foče, predstavnici kompanije „Comsar Energy“, investitora izgradnje centrale, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne polove – Područna jedinica Rudo, načelnik opštine Rudo i službenici Odjeljenja za privredu, finansije, prostorno uređenje i inspekcijske poslove Opštinske uprave Rudo.

Načelnik Odjeljenja za eksproprijaciju pri Republičkom pravobranialaštvu, ukazao je na aktivnosti koje treba preduzeti u ovom ozbiljnom i obimnom poslu i ko su nosioci tih aktivnosti prema odredbama Zakona o eksproprijaciji.

Nadležnom odjeljenju u Opštinskoj upravi Rudo, dostavljen je Plan eksproprijacije nepokretnosti u svrhu izgradnje i korištenja hidroelektrane „Mrsovo I“ na rijeci Lim.

Ovaj plan stavljen je na javni uvid , dana 18. 07. 2014. godine i biće dostupan svakom zainteresovanom licu, radi eventualnog podnošenja primjedbi, sve do 01. 08. 2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije