Propao još jedan pokušaj prodaje "Šećerane"

03.07.2019. 12:11 / Izvor: SRNA
Propao još jedan pokušaj prodaje 'Šećerane'

Imovina bijeljinske fabrike šećera ponuđena je na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM, a zainteresovani kupci ponude su mogli da dostave do juče, 2. jula.

Najnoviji pokušaj prodaje imovine bijeljinske "Šećerane" u stečaju propao je jer niko nije dostavio ponudu na oglas koji je do juče bio otvoren, rekao je Srni stečajni upravnik ove fabrike Nebojša Matić.

On kaže da je upoznao Odbor povjerilaca da na raspisani javni poziv nije stigla nijedna ponuda, a o daljem toku stečajnog postupka sutra će odlučivati Skupština povjerilaca fabrike.

Matić je rekao da ponudu nije dostavila ni firma "Niva" iz Srbije iako je ona ranije iskazala interesovanje i slala svoje predstavnike da sagledaju stanje u fabrici.

"Ta firma je dostavila dva obavještenja u kojima je navela da je i dalje zainteresovana i da će konkretnu ponudu dostaviti do 15. jula. Međutim, rok za dostavljanje ponuda je istekao", rekao je Matić.

Imovina bijeljinske fabrike šećera ponuđena je na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM, a zainteresovani kupci ponude su mogli da dostave do juče, 2. jula.

Imovina "Šećerane" već nekoliko puta je ponuđena na prodaju, ali ozbiljnih kupaca nije bilo.

Na posljednjoj Skupštini povjerilaca, održanoj krajem maja, odbačena je ponude turske firme "Sariel", a tada je u sud stiglo i pismo namjere firme "Niva" iz Srbije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije