Stečajni upravnik

Prodaje se bijeljinsko preduzeće za 11,85 miliona KM

24.12.2022. 09:01 / Izvor: Akta.ba
preduzeće

Kako se navodi u oglasu, minimalna cijena ponude ne može biti djelimična, niti može biti ispod polovine od ukupno procijenjene vrijednosti.

Stečajni upravnik preduzeća Aqua city iz Bijeljine oglasio je prodaju ovog dužnika čija je imovina procijenjena na 11,85 mil KM, saznaje Akta.ba.

Kako se navodi u oglasu, minimalna cijena ponude ne može biti djelimična, niti može biti ispod polovine od ukupno procijenjene vrijednosti.

"Na porodaju su ponuđeni nekretnine i pokretna imovina kao cijeline i u "viđenom stanju" sa trenutnim formalno pravnim statusima, teretima, postupcima u toku, stanjem... a detaljna specifikacija imovine se može preuzeti i pregled iste izvršiti u usaglađenim terminima, nakon uplate provizije za otkup dokumentacije, na lokaciji sjedišta stečajnog dužnika Slobomir bb, Bijeljina", dodaje se.

Podsjećamo, Okružni privredni sud u Bijeljini otvorio je u septembru ove godine stečaj u preduzeću Aqua City nakon što je utvrđeno da je društvo platežno nesposobno, ne radi i nema radnika. Za stečajnog upravnika imenovan je Aleksandar Vićanović, koji je bio i privremeni upravnik.

U obrazloženju rješenja navedeno je da privremeni stečajni upravnik u izvješatju naveo da društvo ne obavlja djelatnost, nema aktivnih službi niti prijavljenih radnika, da su mu svi transakcioni račni blokirani duže od 60 dana, čime je potvrđeno da je društvo platežno nesposobno.

"S obzirom na to da ne postoje zaposleni radnici i službe društva, nije moguće precizno odrediti ni broj sudskih postupaka koji su trenutno u toku niti njihovu vrijednost", navedeno je tada u rješenju suda.

Poslovna imovina društva na kraju 2020. iznosila je 25,8 mil KM, dok su ukupne obaveze društva iznosile 17 mil KM.

"U skladu sa navedenim može se zaključiti da su tekuće obaveze društva bile oko 10 mil KM od tekuće imovine kojom je društvo raspolagalo, što je još jedan pokazatelj nelikvidnosti društva, odnosno platežne nesposobnosti", dodaje se u rješenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije