Pokrenut stečaj nad firmom "Nefa", zakazana rasprodaja namještaja

09.12.2020. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Pokrenut stečaj nad firmom 'Nefa', zakazana rasprodaja namještaja

Namještaj će se prodavati u kompletu ili eventualno iz tri dijela.

Stečajni upravnik kompanije Nefa namještaj d.o.o. Bijeljina oglasio je prodaju robe zainteresovanim kupcima. Licitacija je zakazana za 23. decembar 2020. godine u 12 u Bijeljini u Agrotržnom centru, hala iza BINGO marketa, navodi bijeljina.org.

Sva roba je procjenjena od strane ovlaštenog vještaka koji je uzeo u obzir pored amortizacije i trenutno stanje oko epidemije covid virusa te maksimalno smanjio cijene. Prodaju čine nove stvari, reklamiran materijal (namještaj reklamacije) i osnovna sredstva.

Nove stvari čine: garniture i to dvosjedi, trosjedi, četverosjedi, L garniture, fotelje, pločasti namještaj kao što su stolići, kreveti, tv komode raznih dimenzija i dizajna. Stvari sa reklamacija su isti namještaj kao i što je novo ali su vraćene iz nekog razloga npr slomljena jedna letvica, ogrebana ivica i slično. Prosječan majstor to sve može popraviti i preprodati. Osnovna sredstva čine: kancelarijske stolice, pultovi, desktop kompjuteri, laptop kompjuteri, razni stolovi, ormari za odlaganje registratora, itd.

Namještaj će se prodavati u kompletu ili eventualno iz tri dijela (novo, reklamirano, osnovna sredstva). Neće se prodavati na komad namještaj. Svi zainteresovani mogu da kontaktiraju stečajnog upravnika o detaljima prodaje.

Pomenutog datuma organizuje se javna licitacija te zainteresovani na licu mjesta se nadmeću za pomenuti namještaj. Osnovna sredstva i reklamacije se mogu prodavati i prije licitacije, na zahtjev kupca da dodje i plati pomenutu robu. Novi namještaj će se prodavati isključivo na licitaciji.

Početna cijena novog namještaja je snižena na 31.387 KM i čini preko 100 novih pojedinačnih komoda, fotelja i slično.Početna cijena reklamiranog namještaja iznosi 3.652 KM. Početna vrijednost osnovnih sredstava iznosi 5.015 KM (kompjuteri, monitori, pultovi, stolovi, fotelje, police). Za komplet robu potrebno je izdvojiti 40.054 KM.

Stečaj nad ovom firmom pokrenut je 2019. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije