Odluka o stečaju Robnih rezervi RS za tri dana

12.07.2017. 10:07 / Izvor: SRNA
Odluka o stečaju Robnih rezervi RS za tri dana

Obaveze Robnih rezervi Republike Srpske iznose više od devet miliona KM veće od vrijednosti njegovog kapitala.

Okružni privredni sud Banjaluka donijeće u zakonskom roku od tri dana odluku o tome da li će nad Javnim preduzećem "Robne rezerve Republike Srpske" biti pokrenut stečajni postupak, odlučeno je na današnjem ročištu na kojem su bili utvrđivani uslovi za otvaranje ovog postupka.

Predstečajni upravnik Dosta Baraković rekla je da je stečaj neophodan, jer "Robne rezevrne Republike Srpske" nemaju mogućnosti da nastave dalji rad, te da im je žiro račun blokiran više od 60 dana.

Ona je navela da u prilog tome govori i činjenica da su obaveze ovog preduzeća za više od devet miliona KM veće od vrijednosti njegovog kapitala, kao i da je vrijednost iskazanih obaveza na dan 19. maja bila 34,15 miliona KM, a riječ je o kratkoročnim obavezama koje su već stigle na naplatu.

Barakovićeva kaže da su ukupne obaveze "Robnih rezervi Srpske" za više od 19 miliona KM veće od ukupnih potraživanja, dok su za 18 miliona KM veće od tekuće imovine.

Ona je rekla da obaveze za neisplaćene neto zarade iznose 214.996 KM, a za poreze i doprinose 196.779 KM.

Prijedlog za pokretanjem stečaja podnio je 9. marta direktor "Robnih rezervi Republike Srpske" Mirko Marčeta, koji je na današnjem ročištu ostao pri tom prijedlogu.

On je rekao da je izvještaj predstečajnog upravnika objektivan, realan i iscrpan. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije