Slateks prodat iz šestog pokušaja

22.08.2018. 13:11 / Izvor: capital.ba
Slateks prodat iz šestog pokušaja

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" kupio je na licitaciji imovinu Gerontološkog centra "Slateks" za 2,2 miliona KM.

Imovina „Slateksa“ prodata je iz šestog pokušaja, po znatno nižoj cijeni od proocijenjene koja iznosi 7,7 miliona KM.

Zavod je danas postao vlasnik kompletno sređenog gerontološkog centra u Slatini sa smještajnim kapacitetom koji čine 174 ležaja u 99 soba, kao i ostali pomoćni objekti.

Novi vlasnik je dužan da zadrži djelatnost centra ili djelatnost koja uključuje i zdravstvenu zaštitu najmanje tri godine od dana preuzimanja imovine.

Obavezan je i da zaposli najmanje 15 radnika Gerontološkog centra u prvoj godini rada ustanove.

Stečajni upravnik „Slateksa“ Vlajko Gurešić rekao je danas za CAPITAL da će od ovog novca najvjerovatnije biti namireno po 25 odsto potraživanja Garantnog fonda RS i NLB banke, dok oko tri miliona KM potraživanja IRB-a neće biti izmireno.

„IRB neće biti namirena uopšte. Radnici će biti namireni oko 60 odsto, dok će ostali povjerioci najvjerovatnije biti namireni oko 40 odsto“, rekao je Gurešić.

Procijenjena vrijednost imovine „Slateksa“ iznosi 7,7 miliona KM, a priznata potraživanja povjerilaca 11 miliona KM.

Vlada RS uložila je milione KM u osnivanje „Slateksa“ koji je trebalo da služi za smještaj starijih osoba sa višim standardom, ali taj projekat nije uspio, pa je 2016. godine pokrenula postupak njegove likvidacije. Likvidacioni postupak je obustavljen prošle godine i otvoren je stečaj, jer je imovina kojom „Slateks“ raspolaže daleko manja od njegovih obaveza.

Zavod „Dr Miroslav Zotović“ nedavno je kupio i Banjsko – rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) za 1,08 miliona KM koji je prodala Banka Srpske u stečaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije