banjski kompleks

Uskoro obnova banje Šeher, objavljen tender vrijedan 6,7 miliona KM

11.09.2023. 14:52 / Izvor: Akta.ba
šeher

Procijenjena vrijednost nabavke radova je 6,7 miliona KM bez PDV-a, a predviđeno je provođenje postupka e-aukcije.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović je objavio tender za građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice/Šeher.

Procijenjena vrijednost nabavke radova je 6,7 miliona KM bez PDV-a, a predviđeno je provođenje postupka e-aukcije.

Rok za završetak radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izabranog izvođača u posao. Rok za prijem ponuda je 29. septembar.

Ranije su iz Zavoda kazali kako će primarni sadržaji biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su zatvoreni i otvoreni bazen, mali bazen za djecu sa prostorom za sunčanje, velnes (masaže, saune, slana soba, tepidarium, tursko kupatilo, bazeni), fitnes i slično.

bazne

U sklopu banjskog kompleksa nalaziće se i smještajni kapaciteti, ljekarske ordinacije, sale za provođenje magnetne, elektro i kineziterapije, kao i hiperbarična komora.

Podsjećamo, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović krenuo je sa realizacijom projekta Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice - Šeher 2019. godine, u namjeri da podigne kvalitet usluga, te da ponovo aktivira jedan od najprepoznatljivijih ambijenata i vrati na upotrebu građanima Banjaluke. 2020. godine je objavljen i tender vrijedan 20, 4 miliona KM također za rekonstrukciju objekta o čemu je Akta.ba pisala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije