Investicije / PROJEKTI

Kreće izrada glavnog projekta uređenja Poduzetničke zone Srednja Omanjska

09.07.2020. 07:53 / Izvor: Akta.ba

Nakon provedenog postupka javne nabave, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić sa izabranim pružateljem usluga "Stilprojekt" doo Zavidovići, potpisao je ugovor o pružanju usluga "Izrada Glavnog projekta infrastrukturnog uređenja Poduzetničke zone Srednja Omanjska, Općina Usora“. 

Ugovor je zaključen na iznos 7.950,00 KM bez PDV-a, a 9.301,50 KM sa uračunatim PDV-om. 

Sredstva su osim Proračunom općine Usora osigurana i grant sredstvima Ministarstva gospodarstva kroz poticajnu mjeru "Program I - Izrada projektne dokumentacije za zonu", objavljenu u sklopu javnog poziva Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i namijenjena su subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona. 

Projektom uređenja obuhvaćeno je 27 ha površine (270.000 m2) a prilikom projektiranja posebno će se sagledati i projektirati oborinska odvodnja sa cjelokupnog obuhvata poduzetničke zone, kao i regulacija voda koje dolaze na zonu poslije padalina sa okolnog područja, budući da se radi o terenu koji je podložan utjecajima plavljenja. 

Rok za izvršenje poslova po ovom Ugovoru je 60 dana od dana zaključivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije