Manje novca za biznis park

22.07.2014. 10:47 / Izvor: Glas Srpske
Manje novca za biznis park

​Za sanaciju i izgradnju infrastrukture u Tehnološkom biznis parku u Ramićima do kraja ove godine biće uloženo 690.000 KM, iako je na početku godine planirano da se u ove svrhe potroši 1,8 miliona KM iz kredita.

Za sanaciju i izgradnju infrastrukture u Tehnološkom biznis parku u Ramićima do kraja ove godine biće uloženo 690.000 KM, iako je na početku godine planirano da se u ove svrhe potroši 1,8 miliona KM iz kredita.

Ovo su potvrdili u Gradskoj razvojnoj agenciji i dodali da će ostatak kredita u iznosu od 1,16 miliona KM biti povučen u idućoj godini.

Nacrtom rebalansa budžeta grada predloženo je da se iznos sredstava za prvu fazu realizacije projekta u Tehnološkom biznis parku od 1,8 miliona KM smanji za 1,16 miliona KM.

"Procijenili smo da će nam u ovoj godini za radove na infrastrukturi trebati 690.000 KM a ostatak će biti planiran u budžetu grada za 2015.", objasnili su u ovoj agenciji.

Dodali su da kompletan iznos kredita treba biti potrošen u ove svrhe do kraja iduće godine.

"Prioritet je izgradnja kompletne infrastrukture, puteva, vodovoda, kanalizacije i dovod struje do četiri placa koja su nedavno prodata investitorima radi izgradnje prozivodnih pogona. Ovi radovi bi trebalo da bupu gotovi do kraja godine", rekli su u ovoj agenciji.

Objašnjavaju da bi izgradnjom bilo riješeno pitanje kompletne infrastrukture i za druge investitore koji bi u budućnosti kupovali parcele i gradili proizvodne pogone u TBP-u.

"Potrebno je do kraja godine uraditi izmještanje glavnog vodovoda koji trenutno prolazi preko jedne od prodatih parcela kao bi investitor nesmetano mogao izvoditi zemljane radove", precizirali su u ovoj agenciji.

Odbornik PDP-a Zoran Talić je rekao da odbornici nisu obaviješteni dokle se stiglo sa realizacijom ovog projekta.

Kaže da odbornici jedino imaju uvid kada se sredstva namijenjena za ovaj projekat smanjuju, povećavaju kada kada se uzimaju kredati.

"Bilo bi korisno kada bi se bar kvartalno Skupštini grada dostavljala jedna takva informacija. Tako bismo stekli uvid u te aktivnosti, ako je grad odnosno skupštinska većina odabrala ovaj projekat kao prioritetni", precizirao je Talić

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije