Investicije / NEKRETNINE

Multicon inženjering Beograd – najbrže rastuća kompanija u regionu u oblasti projektovanja i konsaltinga kod investiranja u nekretnine

21.12.2008. 15:06 / Izvor: eKapija.ba

(Ilija Trbović)

MULTICON inženjering sa sedištem u Beogradu, jedna je od najbrže rastućih kompanija u regionu u oblasti projektovanja i savetodavnih usluga, kada su u pitanju složeni javni i industrijski objekti. Osnovana 2002. godine, u startu je bila je jedna od retkih firmi u Srbiji koja pruža kompletnu uslugu u investicionoj izgradnji, od pronalaženja lokacije, projektovanja, obezbeđivanja upotrebne dozvole, izbora izvođača – konsaltinga, vođenja izgradnje i stručnog nadzora.

- Poslovna orijentacija MULTICON inženjeringa je zasnovana na domaćem i međunarodnom tržištu, uz permanentno usavršavanje i unapređivanje znanja i kvaliteta poslovanja radi sticanja konkurentske prednosti. Njegovu snagu čine pre svega ljudi – 160 visoko obučenih stručnjaka koji su u stanju da pruže kompletnu uslugu po najvišim evropskim i svetskim standardima – naglašava na početku razgovora sa urednicima eKapije, Mr Ilija Trbović, direktor marketinga ove kompanije

Do sada je MULTICON inženjering realizovao preko 100 objekata u Srbiji, Rusiji, Ugandi, Engleskoj, Maroku, Švajcarskoj, Crnoj Gori i BiH.

(Plaza centar Kragujevac)

- U 2008. godini ostvarili smo veliki rast po svim parametrima. U odnosu na prethodnu godinu, promet je uvećan osam puta, a prihod tri puta. Zbog sve većeg obima i širenja poslovanja otvorena su predstavništva u Ruskoj federaciji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Trenutno MULTICON inženjering projektuje 700,000 m2 u četiri države i vodi izgradnju oko 300,000 kvadrata. Od naših poslova, izdvojio bih projektovanje Plaza centara u Kragujevcu i Beogradu, II faze Airport cityja na Novom Beogradu, poslovnog centra Blok 11a u Novom Beogradu, dve fabrike za strane investitore, obe sa po 30.000 m2 građevinske površine, hiper-marketa u Crnoj Gori, kao i izradu tehničko-građevinske dokumentacije i stručni nadzor za rekonstrukciju aerodroma „Adler“ u Sočiju. Pored ovog velikog internacionalnog projekta, koji MULTICON inženjering u partnerstvu sa kompanijom “Strabag” u toku je i realizacija poslova projektovanja i vršenja nadzora nad izgradnjom mreže hotela po čitavoj Rusiji. Hoteli su kategorisani sa tri i četiri zvezdice i njihovi operatori uglavnom će biti lanci “Holiday Inn" i "Park Inn". Radovi na hotelu u Volgogradu su već započeli, a pored ovog hotela, MULTICON inženjering će projektovati hotele u Tuli, Omsku, Kazanju, Jekaterinburgu, Niznji Novgorodu, Ufi, Saratovu, Tomskom i Kalingradu – posebno naglašava Ilija Trbović i dodaje :

- Rusko tržište investicione izgradnje predstavlja veliki izazov i prioritet u budućem poslovanju. U narednom periodu MULTICON inženjering planira da proširi poslovanje na celoj teritoriji Ruske federacije, uspostavi saradnju sa novim lokalnim partnerima, kao i da ostvari još bolju saradnju sa postojećim.

(hotel u Bloku 11a)

Kada su u pitanju hoteli, ono što MULTICON inženjering izdvaja na tržištu ovih usluga je potpuno vladanje svim zakonskim regulativama i standardima u gradnji hotela, bilo da je u pitanju rekonstrukcija postojeće, izgradnja manjih hotela (sa 30-50 soba) ili velikih grand hotela za sve svetske hotelske brendove.

O marketingu Multicon-a

- Naša kompanija je u startu, od samog osnivanja, postavljena na zdravim osnovama, gde se od svakog zaposlenog očekuje da pruži maksimalan doprinos i odgovornost. Celokupan napor marketinga je usmeren ka pružanju podrške poslovnoj strategiji i brendiranju. Trudimo se da od Multicon inženjeringa stvorimo brend koji je drugačiji od ostalih, kako po svojoj filozofiji organizacije, tako i po različitosti koju naša usluga i ponuda ima u odnosu na konkuenciju. Paralelno sa tim, trudimo se da se fokusiramo isključivo na ono u čemu možemo biti najbolji – posebno ističe sagovornik eKapije

Očekivanja i prognoze ekonomskih kretanja u narednoj godini

- Finansijska kriza se polako prenosi i na našu zemlju, mada će se pravi efekti videti tek na proleće. Zbog toga očekujem da u narednoj godini večinu naših poslova čini projektovanje, pored već započetih poslova izgradnje. Najvažnije je da u recesiji koja dolazi sačuvamo dobar odnos sa klijentima i partnerima.

Krizu vidimo kao povod da još više unapredimo naše poslovanje, preispitamo dosadašnju strategiju, ciljna tržišta i oblasti poslovanja. Naš cilj nije preživeti, nego postati još jači i dominantniji na tržištu – naglašava naš sagovornik.

(Airport City)

Plan za 2009.godinu

Naredne godine planiramo da otvorimo kancelariju u Kragujevcu, pošto smo u tom gradu ugovorili projektovanje i izvođenje za više od 200 000 kvadrata. Istražujemo i analiziramo još neka tržišta u regionu, tako da u bliskoj budućnosti očekujem da otvorimo još neko predstavništvo u inostranstvu – sa optimizmom završava razgovor sa urednicima eKapije, Ilija Trbović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije