Na prodaju imovina čapljinskog giganta: Lasta traži strateškog kupca

Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Na prodaju imovina čapljinskog giganta: "Lasta" traži strateškog kupca

16.11.2018. 10:57 / Izvor: Akta.ba

Stečajni upravnik Lasta d.d. Čapljina oglasio je javnu prodaju imovine stečajnog dužnika metodom usmenog javnog nadmetanja.

Predmet prodaje je pokretna i nepokretna imovina što uključuje nekretnine (objekati i zemljište), poslovni kompleks - proizvodni pogon, upravnu zgradu, teuportirnica sa trgovinom.

Početna prodajna cijena je 11.476.300,00 KM, imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene. Prodaja će se obaviti metodom usmenog javnog nadmetanja 29. novembra 2018. u 13 sati u prostorijama stečajnog dužnika. Rok za dostavu prijava je 28. novembar.

Kako je za portal Akta.ba kazala Bahra Huseinbegović, stečajna upraviteljica, cilj im je da pronađu partnera i kupca koji će nastaviti sa proizvodnjom.

"Proizvodnja je pokrenuta u toku stečajnog postupka sa poznatim asortimanom proizvoda koje je Lasta ranije radila. Proizvodi Laste se već nalaze na policama u prodajnim objektima, a sa radom nastavljamo i u toku stečajnog postupka", kazala je Huseinbegović.

U proizvodnji je trenutno zaposleno 25 radnika, a cilj im je širiti asortimane, vratiti još radnika, te dostići onu proizvodnju koju su imali prije dvije godine, kada je tvornica završila s radom.

Podsjetimo, proizvodnja u Lasti stala je krajem 2016. godine, kada je tadašnji direktor Ivan Raguž poslao radnike na kolektivni godišnji odmor.

S.B.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije