Narednih dana radovi na graničnom prijelazu između Bratunca i Ljubovije

Investicije / PROJEKTI

Narednih dana radovi na graničnom prijelazu između Bratunca i Ljubovije

09.02.2020. 11:52 / Izvor: Fena

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac rekao je da je prioritet završetak Graničnog prijelaza s industrijskom zonom kod novog mosta između Bratunca i Ljubovije.

Kazao je da je novi saziv Vijeća ministara BiH odobrio 14,5 miliona KM za izgradnju tog graničnog prijelaza i radovi bi trebalo da počnu za nekoliko dana.

Nakon što je obišao most "Bratoljub", kazao je da će biti veliki iskorak za Bratunac u smislu povećanja protoka ljudi i roba.

"Posebno raduje saznanje da lokalna zajednica namjerava da pored ovog graničnog prelaza formira i industrijsku zonu i da se razmišlja o bescarinskoj zoni", rekao je Košarac novinarima.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović precizirao je da rok izgradnje graničnog prijelaza zavisi od projektom utvrđene dinamike izvođenja radova i tehničkih mogućnosti odabranog izvođača radova.

Košarac je, tokom posjete Tehničkom remontu Bratunac, rekao da je neophodno stvoriti uslove za jednak tretman namjenske industrije iz oba  bh.entiteta.

"Veoma je značajno sa aspekta širenja vanjske trgovine, da proizvodi namjenske industrija ostvaruju oko 300 miliona KM godišnjeg prometa", rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije