Prikupljanje novih ponuda

Ponovo oglašena kupovina zemljišta za fabriku peleta u Kantonu Sarajevo

22.12.2022. 12:48 / Izvor: Akta.ba
fabrika peleta

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda za kupovinu građevinskog zemljišta za izgradnju tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta.

Samo par dana nakon što je poništen, ponovo je raspisan novi javni poziv za kupovnu građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike peleta u Kantonu Sarajevo, sazanaje Akta.ba.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda za kupovinu građevinskog zemljišta za izgradnju tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta.

Prema pozivu građevinsko zemljište koje je predmet kupovine mora biti na području Kantona Sarajevo i treba da bude položajno u blizini područja gdje KJP „Sarajevo-šume" d.o.o Sarajevo vrše eksploataciju šumskih drvnih sortimenata, odnosno da bude u industrijskoj zoni koja je u blizini područja gdje KJP „Sarajevo-šume" d.o.o Sarajevo vrše eksploataciju šumskih drvnih sortimenata sa najvećom koncentracijom šumskih drvnih sortimenata koji će se koristiti kao sirovina za proizvodnju peleta (ogrijevno i celulozno drvo), kao i površinama pod izdanačkim i degradiranim šumama.

Površina građevinskog zemljišta koje je predmet kupovine treba biti cca 15.000 m2 sa poželjnim dimenzijama 100x150 metara i mora biti prilgođeno za izgradnju tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta.

Građevinsko zemljište mora biti bez ikakvih opterećenja, sa riješenim imovinsko-pravnim odnosima i mora biti upisano u katastar nekretnina i zemljišnu knjigu.

Blizina područja gdje KJP „Sarajevo-šume" d.o.o Sarajevo vrše eksploataciju šumskih drvnih sortimenata sa najvećom koncentracijom šumskih drvnih sortimenata koji će se koristiti kao sirovina za proizvodnju peleta (ogrijevno i celulozno drvo), kao i površinama pod izdanačkim i degradiranim šumama nosit će najviše bodova, kao nefinansijski kriterij.

Prodavač mora biti ujedno i vlasnik i posjednik nekretnine –građevinskog zemljišta koje prodaje.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju pravna lica i fizička lica - vlasnici/suvlasnici ponuđenog građevinskog zemljišta, koja svoje ponude dostave u predviđenom roku sa kompletnom dokumentacijom.

Rok za prijem ponuda iznosi 15 dana računajući od dana objave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije