Banja Luka: Grad Projekt završava još jedan stambeno-poslovni objekat

10.05.2012. 14:04 / Izvor: eKapija.ba
Banja Luka: Grad Projekt završava još jedan stambeno-poslovni objekat

Centar Banja Luke je odskora bogatiji za jedan moderan, dopadljiv i funkcionalan stambeno-poslovni objekat simboličnog naziva "Venera", ukupne brutto površine od cca 2.400 m².

Renomirani Biro za projektovanje i inženjering "GRAD PROJEKT" d.o.o. iz Banja Luke, po treći put u ulozi investitora i projektanta, uskoro u centru Banja Luke završava izgradnju novog modernog i funkcionalnog stambeno-poslovnog objekta "Venera".

Novi stambeno - poslovni objekat "Venera" izgrađen je u strogom centru Banja Luke, u Ulici Isaije Mitrovića br. 3, a pored devetnaest funkcionalnih stambenih jedinica različite strukture, sadrži i četiri poslovna prostora koji ispunjavaju sve potrebe modernog načina rada i poslovanja.

Objekat je izveden sa osnovnom namjenom za stanovanje, s tim što su na prizemnoj etaži i galeriji projektovani poslovni prostori različitih namjena i struktura. U podrumskoj etaži predviđen je garažni prostor, sa ostavama za korisnike stambenih jedinica. Objekat je opremljen sopstvenom kotlarnicom i svim ostalim instalacijama neohodnim za savremen način života u gradu.

Kao i kod prethodna dva objekta, "Aleksandrija" i "Olimpija", i ovaj objekat je prepoznatljiv po modernom i atraktivnom izgledu, kao i po komponovanju kvalitetnih materijala i opreme, ćime je definitivno dao novi pečat izgledu ovog dijela grada.

Osnovni korpus objekta je postavljen ortogonalno u odnosu na postojeću fizičku strukturu uz Ulicu Isaije Mitrovića dok je sekundarna masa objekta zarotirana paralelno sa ulicom kako bi se zadržao ulični front. Takvo prožimanje volumena je propraćeno i u osnovnom koloritu i materijalizaciji objekta čime se dobila zanimljiva i dinamična prostorna struktura.

U realizaciji ovog projekta, aktivno su učestvovali i svojim odgovornim i stručnim radom dali značajan doprinos razni, specijalizovani izvođači radova, a posebno preduzeće "ARAGOSTA INVEST" d.o.o. iz Banjaluke, kao izvođač grubih građevinskih radova, preduzeće "SPONA & Co" doo iz Prijedora kao izvođač elektroinstalacija, preduzeće "KHE" iz Banja Luke kao izvođači termotehničkih instalacija, kao i preduzeće "VODOTEHNA" iz Gradiške, kao izvođač hidrotehničkih instalacija.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije