Kupovina stanova u Sarajevu opala i do 50 posto

04.06.2013. 08:28 / Izvor: TVSA
Kupovina stanova u Sarajevu opala i do 50 posto

Najviše se traže dvosobni stanovi čija je cijena danas od 75-100 hiljada maraka...

StanogradnjaKupovina stanova, kažu agenti za prodaju, opala je i za 50 posto. To nisu uspjele spriječiti ni znatno niže cijene. Za kupovinu se najteže odlučuju mladi. U vrijeme kada ni jedan posao nije siguran, a banke nepovjerljive - teško se dolazi i do kredita. Bez obzira na to, stanogradnja ne jenjava.

Interesovanje za kupovinu nekretnina manje je nego ranijih godina. Najviše se traže dvosobni stanovi čija je cijena danas od 75-100 hiljada maraka. I cijene su znatno niže.

"U odnosu na prošlu godinu cijene su pale od 5-10 %, a od početka recesije do danas, opet u zavisnosti od tipa nekretnine i lokacije i do 40% ", rekao je za TVSA Emir Kulovac, Agencija za nekretnine.

Posebno mladi se teško odlučuju za kupovinu stana. Većina čeka neka bolja vremena. Uglavnom, stanova ima. Ima i zainteresovanih, ali nema novca. Svjesni su toga i u Ministarstvu stambenih poslova KS.Oni se godinama trude da mladima omoguće kupovinu stana pod povoljnijim uslovima. Novoizgrađeni stanovi u Ilijašu su jedna od prilika.

Cijena je 1460 KM sa PDV-om, a useljenje je planirano u oktobru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije