Počela realizacija projekta sanacija grijanja Gradske dvorane 'Mirsad Hurić' u Goraždu - Konačno rješenje dugogodišnjeg problema

Investicije / NEKRETNINE

Počela realizacija projekta sanacija grijanja Gradske dvorane 'Mirsad Hurić' u Goraždu - Konačno rješenje dugogodišnjeg problema

23.02.2010. 16:03 / Izvor: eKapija.ba

U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" u Goraždu prije nekoliko dana počeli su izvedbeni radovi postavljanja radijatora.

Kako je pojasnio direktor Sportsko-kulturno-privrednog centra Goražde Memsur Ćurović, izvođač radova je sarajevska firma "Energogas", a radovi bi se trebali okončati najdalje za 90 dana, čime će konačno biti riješen dugogodišnji problem grijanja sportske dvorane.

"Ukupna vrijednost investicije je blizu 200.000 KM. U finansiranju ovog projekta učestvuju Vlada Federacije BiH i Fondacija "Odraz" sa oko 90.000 KM, općina Goražde je obezbijedila 70.000 KM, dok je ostatak sredstava obezbijedilo ovo preduzeće", kazao je Ćurović.

On je dodao da će se pored grijanja u narednom periodu nastojati dugoročno riješiti i problem prokišnjavanja gradske dvorane.

"To su nam prioriteti kako bismo prije svega obezbijedili dobre uslove za naše sportiste. Da se upotpunosti urede funkcionalni dijelovi gradske dvorane "Mirsad Hurić", neophodno je još izvršiti sanaciju vodovodne mreže objektu i oko njega, za što je već urađena projektna dokumentacija", istakao je Ćurović.

Okončanjem projekta sanacije grijanja u Gradskoj dvorani nameće se novi problem, a to je nabavka veće količine ulja za loženje koja je potrebna za zagrijavanje sale, svlačionica te drugih prostorija u sklopu ovog objekta.

"Za dnevno zagrijavanje potrebno je oko 400 maraka, odnosno za mjesec 12.000 maraka što ovo preduzeće ne može osigurati bez pomoći osnivača, Općine Goražde i BPK-a, da bi naši sportisti imali adekvatne uvjete za rad", kazao je direktor Sportsko-kulturno-privrednog centra Goražde.

(eKapija.ba/Fena)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije