Ministarstvo stambene politike traži objekte u 10-godišnji zakup

07.04.2014. 13:50 / Izvor: eKapija.ba
Ministarstvo stambene politike traži objekte u 10-godišnji zakup

Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo traži stambene objekte kako bi realizirao svoj projekt koji se odnosi na stambene poticaje za mlade.

Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo traži stambene objekte za iznajmljivanje kako bi realizirali svoj projekt koji se odnosi na stambene poticaje za mlade.

Prije nekoliko dana su raspisali i javni poziv za prijavu investitora/vlasnika novoizgrađenih stanova na području Kantona Sarajevo koji su zainteresirani da iste izdaju u zakup na razdoblje od 10 godina uz zaključivanje ugovora o zakupu.

Kako saznajemo investitori zainteresirani da daju stanove u zakup će to moći uraditi uz zaključivanje notarski obrađenog ugovora, uz obavezu kupoprodaje stana sa zakupcem sa rang liste utvrđuje Ministarstvo stambene politike KS.

Iz Ministarstva navode da investitor prijavljen po javnom pozivu zaključuje sporazum kojim se utvrđuje mjesečna zakupnina stana po m2, kupoprodajna cijena stana po isteku zakupa i obaveze investitora u slučaju raskida ugovora o zakupu i u slučaju da zakupac ne izvrši kupovinu stana po isteku zakupnog roka od 10 godina.

Podsjetimo, Ministarstvo putem zakupa( uz obavezu kupoprodaje stana) osigurava sredstva u proračunu Kantona Sarajevo i investitoru po zaključenju ugovora sa kandidatom sa rang liste uplaćuje iznos od 10% kupoprodajne cijene stana, a maksimalno 10.000 KM. Taj iznos se uplaćuje na godišnjem nivou u deset jednakih godišnjih rata i uračunava se kao dio uplaćene kupoprodajne cijene stana, navode iz Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije