Investicije / URBANIZAM

Novim prostornim planom Širokog Brijega šire se poslovne zone

10.03.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba

Javno izlaganje Nacrta prostornog plana Širokog Brijega održano je u petak u prostorijama Vijećnice Široki Brijeg na kojemu je, uz ostalo, upozoreno na važnost donošenja tog dokumenta.

Pomoćnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega Borislav Zovko uvodnim izlaganjem prisutne je upoznao o dosadašnjem tijeku izrade plana, kao i o važnosti tog dokumenta za Grad Široki Brijeg, naglasivši iznimno važnim da se u donošenju, kako ovoga tako i drugih prostorno-planskih dokumenta, omogući sudjelovanje javnosti.

Prezentaciju je vodio predstavnik izrađivača plana Krešimir Šaravanja koji je obrazložio nove prijedloge za uvrštavanje u prostorni plan, među kojima su i zaštitna zona vrela Žvatić, točkaste izmjene proširenja građevinskih zona na lokalitetu Crnač, Oklaji, Zavoznik, Mokro, Turčinovići, Buhovo i Knešpolje, proširenje industrijske zone Visoka Glavica, formiranje gospodarske zone "Kraljica", planiranje mješovite zone "Osoje".

Na kraju prezentacije održan je sastanak Savjeta za izradu Prostornog plana, koji će u vrlo kratkom roku dati očitovanje na Nacrt prostornog plana Širokog Brijega, a koje je potrebno prije utvrđivanja konačnog prijedloga prostornog plana, objavljeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Podsjeća se kako je, pored javnog izlaganja, od 19.2.2018. do 6.3.2018. godine održan i javni uvid Nacrta prostornog plana, čime je omogućeno sudjelovanje javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije