Investicije / PROJEKTI

Odabran izvođač za izgradnju separatne kanalizacione mreže u ulici Vejsila Čurčića i Kodžina

30.08.2021. 13:44 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo je odabrala firmu Mibral d.o.o Sarajevo za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Vejsila Čurčića i Kodžina. Vrijednost okvirnog sporazum je 421.810,25 KM.

Riječ je o važnom infrastrukturnom projektu, značajnom za veliki broj stanovnika koji su godinama imali problem sa improviziranom kanalizacionom mrežom, koja je prouzrokovala puno problema u ljetnom i zimskom periodu, te je izazivala i pojavu klizišta.

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno. Općina je osigurala Glavni projekat separatne kanalizacione mreže u ulicama Kodžina i Vejsila Čurčića projektovane dužine 4.518 metara kanala DN 300 mm i 54 metra DN 400 mm. Procijenjena investicijska vrijednost cijelog projekta je oko 2,5 miliona KM. Izgradnja mreže vrši se fazno shodno finansijskim mogućnostima.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

kanalizaciona mreža

Mibral

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije