Investicije / URBANIZAM

Određena širina zemljišta priobalnog pojasa rijeke Drine u Goraždu

17.01.2019. 13:26 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BIH je, s ciljem omogućavanja djelovanja nadležnih institucija kojima su dodijeljena javna ovlaštenja, današnjom odlukom dala saglasnost za određivanje drugačije širine zemljišta priobalnog pojasa (granica vodnog dobra) rijeke Drine na dionici uređenog korita rijeke Drine u užem urbanom području Grada Goražda, od one definirane Zakonom o vodama i određene rješenjem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 10.7.2015. godine.

Za ovo područje širina vodnog dobra na uređenom riječnom koritu može biti i manja od 15 metara, ukoliko se mogu postići ciljevi zaštite od štetnog djelovanja voda, zaštite voda i drugi Zakonom o vodama definisani ciljevi, ali granica ne može biti ispod širine pojasa (od 5 metara) potrebnog za održavanje obaloutvrda uređenog korita, a samo izuzetno do granice izrazite geomorfološke promjene (granica obale).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije